Programma

PROGRAMMA STUDIEREIS FOOD&MORE

Maastricht - Nijmegen - Tiel - Utrecht - Den Haag

DAG 1: Woensdag 18 september 2024


’s Ochtends rijden we vanuit Vlaanderen naar Nederlands Limburg, naar de regio van Maastricht. Een bedrijfsbezoek aan Daily Fresh Food vult onze voormiddag en onze magen. Dit bedrijf produceert koelverse maaltijden met lange houdbaarheid. Zuivere producten, lekkere smaken, goede service en gastvrijheid kenmerken het bedrijf.
Na de lunch begeven we ons naar HANOS. Dit is de internationale horecagroothandel en totaalleverancier voor de hele horecabranche, grootverbruikers- en bedrijvenmarkt. In Maastricht bezoeken we hun nieuwste ultramoderne 40.000m² grote markthal. Adembenemend en inspirerend.
Het gezellige historische centrum van Maastricht bezoeken we in de vooravond onder begeleiding van een stadsgids. Deze eerste dag sluiten we af met een uitstekend diner. Overnachten doen we in het centrum van de stad Maastricht.

DAG 2: Donderdag 19 september 2024


Op donderdagochtend rijden we van Maastricht naar Nijmegen. De tweede dag van ons verblijf in Nederland brengt ons namelijk naar één van de meest opmerkelijke medische centra namelijk het UMC Radboud te Nijmegen. De facilitaire dienst geeft er inzicht in de samenwerking met externe partners en de cateringwerking voor patiënten en personeel.
Daarop volgend krijgen we in het UMC Radbous samen met Gispen – Ahrend een mooi voorbeeld van nieuwe toepassingen van zorgmeubilair in een veeleisende zorgomgeving. Na de lunch verplaatsen we ons van Nijmegen naar Tiel. King Nederland ontvangt ons in hun hoofdzetel. We krijgen een uitleg over het King Zorgt concept dat bijzonder succesvol is. Een concept dat gericht is op het ontzorgen van de zorg. Alles wat je achter de schermen nodig hebt, regelen ze. Tijd is voor hen het grootste goed, en onze planeet eveneens.
De avond en nacht brengen we door in Utrecht. Het meest duurzame restaurant van Nederland zal ons ontvangen voor het diner.


DAG 3: Vrijdag 20 september 2024


De derde dag van onze studiereis staat in teken van innovatie en duurzaamheid. Vanuit Utrecht steken we door naar Den Haag. De vroegere televisietoren is nu een broeihaard van innovatieve bedrijven die 100% voor duurzaamheid gaan. We bezoeken o.a. i-did. Van textielafval worden prachtige designproducten van vilt gemaakt, zoals tassen, accessoires en akoestische interieuroplossingen. De organisatie heeft daarnaast een belangrijk maatschappelijk doel: sociale inclusie door middel van werk.
In hetzelfde gebouw kan je op het dak een idee krijgen van het vertical farming concept. Er zit zelfs een brouwerij in dit gebouw.
’s Middags nuttigen we onze lunch aan het strand. Vrijdagmiddag rijden we voldaan terug naar België.