UIT DE MEDIA

UIT DE MEDIA

Meer grip op artificial intelligence in de zorg

FMT Gezondheidszorg 14 januari 2019

Onze maaltijden moeten in orde zijn

ZorgAnders 29 januari 2019

AZ Maria Middelares in Gent verhuisde in april 2015 naar een nieuwbouw en dat ging gepaard met vernieuwingen, ook in de keuken. Een belangrijk principe was dat de keuken in eigen beheer blijft.  In de vroegere keuken werkte het team met een warme lijn, nu is dat een koude lijn. Facilitair directeur, Peter Dierickx, is HFDV-lid.

Terugblik Vileda Hygiëne Symposium: “Vergroot bewustzijn ziekenhuizen van belang schone omgeving”

Schoonmaakjournaal 13 maart 2019

De chirurg op één, de schoonmaker op de tweede plaats in het rijtje belangrijke mensen in een ziekenhuis. Hoewel schoonmaak in ziekenhuishuizen de afgelopen jaren een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt, verdienen reiniging en hygiëne nog altijd veel meer aandacht en budget. De cijfers van ECDC (Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding) onderschrijven het: in Europese ziekenhuizen sterven jaarlijks 91.000 mensen aan infecties die ze ter plekke hebben opgelopen. En het aantal patiënten dat in een kliniek besmet raakt, wordt geraamd op 2,6 miljoen. Werk aan de winkel! Dus organiseerde en faciliteerde Vileda Professional voor de tweede keer op Belgische bodem haar Hygiëne Symposium Vlaanderen.

Slimme ziekenhuisapparaten met patiëntgegevens erg kwetsbaar voor hackers

FMT Gezondheidszorg 20 maart 2019

Het recente cybersecurity rapport van Check Point over bescherming van de cloud, mobile en IoT toont aan dat IoT-apparaten tot de zwakste schakels in een IT-netwerk behoren.

Facilitaire krachten bundelen voor optimale zorgondersteuning

FM magazine maart 2019

Een combinatie van de vervangingsnieuwbouw van het AZ Sint-Maarten te Mechelen en het FELOZA-project. In dit project werden de logistieke stromen en facilitaire dienstverlening geoptimaliseerd ten behoeve van de zorgprocessen.

Artificial Intelligence (AI) is niet nieuw en ontwikkelt zich ongelooflijk hard.  De gezondheidssector leent zich bij uitstek voor AI vanwege de enorme hoeveelheid data.  Het rapport ‘Artificial intelligence in de zorg’ gaat in op wat AI is, toepassingen in de praktijk en welke vraagstukken dit oproept.

Copyright HFDV © All Rights Reserved

CONTACTEER ONS


   HFDV
    p/a UZ Leuven - Facilitaire dienst
    Herestraat 49

    B - 3000 Leuven

    info@hfdv.be

    +32 16 34 74 42

    BTW BE 425.687.270