UIT DE MEDIA

Terugblik Vileda Hygiëne Symposium: “Vergroot bewustzijn ziekenhuizen van belang schone omgeving”

Schoonmaakjournaal 13 maart 2019

Slimme ziekenhuisapparaten met patiëntgegevens erg kwetsbaar voor hackers

FMT Gezondheidszorg 20 maart 2019

Het recente cybersecurity rapport van Check Point over bescherming van de cloud, mobile en IoT toont aan dat IoT-apparaten tot de zwakste schakels in een IT-netwerk behoren.

Catering in de Vlaamse ziekenhuizen onder de loep

FoodServices 11.04.2019

Food in Mind en Ivox deden recent onderzoek in de zorgsector naar de huidige situatie op het vlak van catering (food, beverages, disposables) en de toekomstperspectieven. 67 Vlaamse campussen participeerden aan het onderzoek, goed voor 75% van de Vlaamse ziekenhuizen.

Facilitaire krachten bundelen voor optimale zorgondersteuning

FM magazine maart 2019

Een combinatie van de vervangingsnieuwbouw van het AZ Sint-Maarten te Mechelen en het FELOZA-project. In dit project werden de logistieke stromen en facilitaire dienstverlening geoptimaliseerd ten behoeve van de zorgprocessen.

IFMA - Facility awards

IFMA 09.05.2019

Proficiat Annelies!
In de prestigieuze zalen van Mercedes Benz vonden de 09/05/19 de Facility Awards van IFMA plaats. AZ Sint-Maarten haalde de publieksprijs binnen en is ook de favoriet van de jury en de grote winnaar voor de 'Facility Project of the Year'.  Van de vijf genomineerde projecten wist AZ Sint-Maarten zich te onderscheiden met zijn project 'Facilitaire krachten bundelen voor optimale zorgondersteuning'.  Wij feliciteeren het hele facilitaire team van AZ Sint-Maarten, dit bewijs nogmaals dat Facility Management professioneel is!      

Annelies bedankt hierbij ook al wie voor hun project gestemd heeft;

Binnenkort meer hierover.  

UIT DE MEDIA

De chirurg op één, de schoonmaker op de tweede plaats in het rijtje belangrijke mensen in een ziekenhuis. Hoewel schoonmaak in ziekenhuishuizen de afgelopen jaren een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt, verdienen reiniging en hygiëne nog altijd veel meer aandacht en budget. De cijfers van ECDC (Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding) onderschrijven het: in Europese ziekenhuizen sterven jaarlijks 91.000 mensen aan infecties die ze ter plekke hebben opgelopen. En het aantal patiënten dat in een kliniek besmet raakt, wordt geraamd op 2,6 miljoen. Werk aan de winkel! Dus organiseerde en faciliteerde Vileda Professional voor de tweede keer op Belgische bodem haar Hygiëne Symposium Vlaanderen.

Copyright HFDV © All Rights Reserved

CONTACTEER ONS


   HFDV
    p/a UZ Leuven - Facilitaire dienst
    Herestraat 49

    B - 3000 Leuven

    info@hfdv.be

    +32 16 34 74 42

    BTW BE 425.687.270