Studiereis HFDV - naar Amsterdam - "Volg de Zalm"

Op zondag 15 oktober vertrokken we met 11 leden van de HFDV naar Amsterdam. Na een nachtje slapen in het hotel in het centrum van Amsterdam begaven we ons met de bus richting Urk.


We startten onze studiereis in de voormiddag bij het bedrijf Rodé Vis en gaan op zoek naar de bron van de grondstof. Rodé Vis is een visverwerkendbedrijf in Urk, waar we het proces van rokerij, versnijderij en garingsproces van de vis kunnen volgen.


Rond de middag gingen we dan met de bus richting Lelystad, waar we ontvangen werden bij Marfo.

Na toelichting over "Chef Martin", het zorgmerk van Marfo, was er een bedrijfsbezoek aan de productiehallen.
Het was indrukwekkend te zien op welke schaal er gekookt werd. Marfo staat in voor een dagelijkse productie van 140.000 maaltijden in een vriesversconcept.

Op dinsdag 17 oktober gingen we dan in de voormiddag met de bus richting Schiphol, waar KCS ons het logistiek proces liet volgen, van de portionering van de Marfo-maaltijden tot de bestemming voor de verschillende vluchten.
In de namiddag werden we ontvangen in het Renier De Graaf ziekenhuis, dat met zijn 450 bedden al 8 eeuwen zorg levert aan de inwoners van Delft en omgeving, en maken we kennis met het roomservice concept van Chef Martin en de themamaaltijden.
Tot besluit van deze interessante studiereis was er nog een bezoek aan de Pharmafilterinstallatie.

Deze installatie zorgt ervoor dat al het afval op de afdelingen in een toestel wordt gedaan en via de riolering terecht komt in een waterzuiveringcentrale, waar het afvalwater van het ziekenhuis gezuiverd wordt voor hergebruik in de toiletten en voor de productie van biogas en opwekking van elektriciteit.

 

Alle andere foto's kan je hier terugvinden en donwloaden.